19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Balıkesir-Burhaniye: Belediye Meclisi toplantısında gerginlik

Balıkesir’in Burhaniye Belediye Meclisi olağanüstü toplanırken, başkanın bir gazeteciye söz hakkı vermemesi kısa süreli gerginliğe sebep oldu.

Bir ayda yapılan işleri ve hedeflerini anlatan CHP’li Başkan Fikret Akova, "Burada kesinlikle siyaset konuşmayacağız. Şikayet etmeyeceğiz. Biz hizmet için geldik. İlk günden parti rozetimizi çıkardık. Oy veren ve vermeyen herkesin hizmetinde olacağız. Gecemizi gündüzümüzü Burhaniye’ye hizmet için harcayacağız" dedi.

Belediyenin 6 trilyon 430 milyar lira borcu bulunduğunu belirten Akova, "İlçemiz bir turizm yöresi. Onun için işe temizlik kampanyası ile başladık. Bize yardımcı olun, Burhaniye’yi el birliğiyle pırıl pırıl yapalım. Burhaniye-Edremit yolunda genişletme çalışmaları başlattık. Düdüklü suyunun şişelenip satılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Eskiden askeri mahfil olarak kullanılan tarihi binaya Kuva-yi Milliye Müzesi kuracağız" diye konuştu.

Basın toplantısı sonunda vatandaşların sorularını cevaplayan Akova’nın, Marmara Gazetesi muhabiri Bülent Çakıllıtepe’ye söz vermemesi gazetecilerin tepkisine sebep oldu.

Bu arada, Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı’na Ahmet Bican Özkaraman yeniden seçildi. Özkaraman’a 20 oy çıkarken, rakibi İsmail Zeybek ise 5 oy alabildi.

BALIKESİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 21:37:23
Güncelleme :1 Mayıs 2004 Cumartesi 21:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?