23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Balıkesir Burhaniye'de sulama borcunu ödeyemeyen çiftçiler icralık oldu!

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde Toprak Sulama Kooperatifi’ne olan sulama borçlarını ödemeyen çiftçiler icralık oldu.

Toprak Sulama Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yavuz, kooperatiften su kullanan 600 çiftçinin yarısının borçlarını ödeyemediğini bildirdi.

Sebze ekiminin yapıldığı Burhaniye merkezi ile Dutluca, Kızıklı, Börezli, Büyükdere, Temaşalık ve Çamdibi köylerindeki arazilere su sağlayan kooperatife olan borçlarını ödemeyen çiftçilere 15 Kasım’a kadar süre verdiklerini belirten Yavuz, "Kooperatife su borcu olan 300 kişi, kendilerine tebligat yapılmasına rağmen borçlarını ödemedi. Önceki yıllardan borcu olan 30 kişiyi avukata verdik. Bu yılki borçlarını ödemeyenleri de bir süre sonra aynı şekilde avukata vereceğiz. Çiftçilerden para toplayamayınca biz de Tedaş’a olan elektrik borcumuzu ödeyemiyoruz. Şu anda 50 milyar liralık elektrik borcumuz var. Buna karşılık çiftçiden de 160 milyar lira alacağımız var. Kooperatifin giderleri yalnız elektrik parasıyla da sınırlı değil. 5 kişi çalıştırıyoruz. Bunların maaşları da çiftçilerden alacağımız paralarla ödeniyor" dedi.

Çiftçilerin para kazanamadığını kabul etmeyen Yavuz, "Son zamanlarda barbunyadan iyi para kazananlar oldu. Ancak bunlar da borçlarını ödemiyor. Kısacası borç ahlakı kalmamış. İşimiz zor. Bu işi yürütmek için bu paraları tahsil etmemiz şart" diye konuştu. Kooperatifin yaklaşık 15 bin dekar alana su verdiği öğrenildi.

ALİ TALAY-BALIKESİR (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 13:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?