22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Balıkesir Burhaniye'de velilere altın öğütler

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde özel bir okul tarafından tertiplenen konferansta, velilere çocuk eğitimi konusunda altın öğütlerde bulunuldu.

Belediye Düğün Salonu’ndaki konferansa 700 dolayında öğrenci velisi ve eğitimci katıldı. Psikolojik danışman Fatih Kalkınç, iyi bir aile ortamı ve iyi bir eğitimle her çocuğun başarılı olabileceğini söyledi. Çocuğa yaşına göre sorumluluk vermek gerektiğini belirten Kalkınç, "Çocuklarımızı başkalarıyla değil kendi kendisi ile kıyaslayınız. Onları aşağılamayınız. Çocuğun olumlu yönlerini görmeli, takdir etmeli ve memnuniyetimizi ifade etmeliyiz. Çocuklarımızı başkalarının hakkına zarar vermeyecek şekilde hür bırakmalıyız. Çocukları yapabilecekleri şeyler konusunda kesinlikle sınırlandırmamalıyız" dedi.

Tenkit ve övgülerin çocukların kendilerine değil, yaptıkları işe yönelik olmasını isteyen Kalkınç, "Anne ve babaların çocuğa karşı görevleri daha isim koyarken başlıyor. Çocuğa en güzel isimler konulmalı ve ona en güzel şekilde hitap edilmeli. Özellikle ergenlik döneminde anne ve baba sevgisi çok önemlidir. Bu dönemde sevgimizi muhakkak belli etmeliyiz. Çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız" diye konuştu.

BALIKESİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?