14
Haziran
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Başkan Akova bir yılı değerlendirdi

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, bir yıllık icraatını anlattı. Başkan Fikret Akova’nın belediye düğün salonunda yaptığı toplantıya, CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler ile meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yılda yaptıklarını ve yapmayı planladıkları projelerini anlatan Akova, hazırladığı 24 sayfalık faaliyet raporunu Burhaniyelilere dağıttı. Burhaniye’nin 31 bin 200 olan kış nüfusuna göre İller Bankası’ndan pay aldığını belirten Akova, yaz aylarında 150 bin nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

İlçede yaklaşık 40 kilometre yol yaptıklarını belirten Akova, "İlçemizde yol çalışmalarının yanı sıra, park ve yeşil alanların ağaçlandırılmasına da büyük önem verdik. Burhaniye - Edremit kara yolunun dar olan 3 kilometrelik bölümünü genişlettik. İlçemize müze kazandırmak için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İlçemizin tanıtımı için de büyük bir hamle başlattık. Bunun için önce festival sayısını ikiye çıkardık. İstanbul’da düzenlenen EMİTT 2005 Fuarı’nda ilk kez açtığımız stant büyük ilgi gördü. İlçeye yalnızca deniz, kum ve güneş turizm yetmiyor. Bununla beraber kültür turizmine de önem veriyoruz. Bunun için de kaya sunakları ve tarihi yapılarımızı tanıtacağız" dedi.

Akova, Milletvekili Deveciler’e belediyeye verdiği destekten dolayı bir plaket takdim etti. Deveciler de, "Birlik ve beraberlik içinde ilçemize çok şeyler kazandırabiliriz. Burhaniye’nin menfaatlerini hep ön planda tutacağız. Belediye başkanı ve meclis üyelerini başarılı çalışmalarından dolmayı kutluyorum. Eski dönemlerde 5 yılda yapılabilen işleri bir yılda yaptılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 17:09:56
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 17:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat AKBULUT IP: 81.215.45.xxx Tarih : 4.04.2005 19:45:43
Ben 93 yılından beri burhaniyede oturuyorum ve Fikret AKOVA dan çok memnunum. Başarılarının devamını diliyorum.