18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Başkan halkla kucaklaştı

Balıkesir Burhaniye İlçe Belediye Başkanı Fikret Akova, 250 günlük çalışmalarını anlattığı halk gününde, çevreci belediyelerin cezalandırıldığını söyledi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen halk gününde konuşan Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye’nin modern biyolojik arıtma tesisine sahip olduğunu belirterek, belediyenin İller Bankası’na arıtma tesisinin yapımından dolayı 3.5 trilyonluk borcu bulunduğunu kaydetti. Belediyeyi 7 trilyonluk borçla devir aldıklarını ifade eden Akova, bunun yarısının biyolojik arıtma tesisinin yapımından doğan borç olduğunu söyledi.

Çevreye duyarlı olan Burhaniye Belediyesi’nin cezalandırıldığını söyleyen Akova, "Türkiye’nin en modern biyolojik arıtma tesislerinden birine sahibiz. Şu anda kış nüfusumuz olan 31 bin 200’e göre İller Bankası’ndan pay alıyoruz. Bunun yüzde 40’ı ise arıtma tesisinin yapımından doğan borç için kesiliyor. Ayrıca arıtmanın personel ve elektrik masrafı da belediyeye yük getiriyor. Hizmet üretmekte güçlük çekiyoruz. Burhaniye’de arıtma tesisi olmasa, böyle bir borç da olmayacak.

Kısacası çevreye duyarlı olan ve bu nedenle arıtması bulunan Burhaniye bir noktada cezalandırılıyor. Devletin bu konuda belediyelere yardımcı olması gerekmektedir" dedi.
Gece gündüz demeden çalışarak çok kısa sürede önemli yol aldıklarını ve ilçenin çehresinin değiştiğini, 250 gün içinde 40 kilometre yol yapıldığını, Edremit yolunun genişletildiğini belirten Akova, "Dar imkanlarla hizmetin en iyisinin yapmaya çalışıyoruz. Müze kazandırmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor. İlçenin değişik yerlerinde 6 çocuk bahçesi yaptık. Şu anda dördünün de inşaatı devam ediyor. İlçemizi kasaba görünümünden kent görünümüne sokmak için yoğun bir çalışma başlattık. İlçe halkı da bize destek veriyor. Bu dönem için de belediyemize 11 adet araç kazandırdık. İlçedeki festival sayısını da ikiye çıkardık. Festivallerin ilçe tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Akova, halkın ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği halk gününe, belediye meclis üyeleri de katıldı.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 15:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?