15
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Başkanlar Kaz Dağları için toplandı

Kaz Dağları'nda altın aranması konusu, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, "İDA-Marda Dağı Yerel Yönetimler Çevre Platformu" tarafından masaya yatırıldı.

Burhaniye Belediye Başkanı ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova'nın öncülüğünde düzenlenen toplantıya Çanakkale ve İzmir'den toplam 17 belediye başkanı katıldı.


Körfez Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "İDA-Madra Dağı Yerel Yönetimler Çevre Platformu" toplantısına Çanakkale, İzmir ve Balıkesir bölgesinden 17 ilçe ve belde belediye başkanı katıldı. Çanakkale Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erten, "Kaz Dağları'nı emperyalist güçlere karşı savunmak zorundayız. Eğer Kaz Dağları'na sahip çıkmak Alman olmaksa, ben Almanım. Kaz Dağları'nda bu yabancı şirketler suyumuzu, dünyada ilk iki arasında olan Kaz Dağları'nın havasını, tarımımızı zehirlemekte. Bu kayıplar sadece bizlerin değil, ileriki yıllarda Yunan adalarının bile etkilenmesine neden olur. Kaz Dağları'nın altı da üstü de zengin" diye konuştu.


Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan ise, "Ben Türk'üm diyen, buranın havasından, suyundan, doğasından faydalanan her kesimin maden aramalarına karşı çıkması gerekir. Balya'daki madende su ve çevre kirlenmesinden dolayı hayvanlar ölüyor. Şirketler ise, ölen hayvanların parasını vererek köylüyü susturuyor. Yarın insan ölümleri başladığında da mı para verip olayı kapatacaklar? Türk milleti satılık değildir" dedi.


Öte yandan, toplantıda sadece altın aramalarının değil, bunların yanında çinko ve kurşun gibi madenlerin aranmasının da engellenmesi istendi. Toplantıda açılan "Kaz Dağları'nı emperyalist güçlere bırakmayacağız" yazılı pankart ise dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 02:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?