23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Bayan çiftçilere ödül

Balıkesir’de düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmada il ikincisi olan iki kadın çiftçi, Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü tarafından ödüllendirildi.

Tarım Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı yarışmanın Balıkesir’de yapılan seçmelerine katılan 11 ilçeden gelen 22 bayan arasında il ikincisi olan Burhaniyeli Nurten Çürükoğlu ve Gülseren Erol, çeşitli soruları cevaplandırdı. Gıda, beslenme, sebzecilik, hayvancılık ve zirai faaliyetler konularındaki soruların cevaplandırıldığı yarışmada Balıkesir merkez ekibi birinci olurken, Burhaniye ekibi ikinci, Savaştepe ekibi ise üçüncü oldu.

Burhaniye’ye bağlı Çoruh köyünde oturan bayan çiftçileri makamında kabul eden Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, birer porselen duvar saati verdi. Tütüncü, "Sizlere ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Türk milleti olarak bizim mayamızda yarışma arzusu var. Yarışmanın sonunda güzellik ve kalite ortaya çıkıyor. Sizleri yarışmaya gönderen eşlerinizi de kutluyorum. Köylerimizde zirai kalkınmayı gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içine girdik" dedi.

Nurten Çürükoğlu ise, "Geçen yıl il dördüncüsü olmuştuk. Bu yıl bir soru ile birinciliği kaçırdık. Gelecek yıl il birinciliği alacağız. Bunun için şimdiden çalışmaya başlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 17:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?