28
Mayıs
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Biyolojik arıtmaya devlet desteği

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki biyolojik arıtma sisteminin sağlıklı çalıştırıldığı ve bunun karşılığında harcanan elektriğin yarı parasının devlet tarafından karşılandığı bildirildi.
 
Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye'deki biyolojik arıtma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalıştığını bildirdi. Başkan Akova'nın Öğretmenler Mahallesi'ndeki kahve toplantısında söz alan Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş, Edremit'teki biyolojik arıtma sisteminin çalıştırılmamasının Körfez'in kirlenmesine sebebiyet verdiğini belirterek tedbir alınmasını istedi. Denizin kendileri için ekmek kapısı olduğunu belirten Dernek Başkanı Hüseyin Aktaş, "Denizimizi temiz tutmamız lazım. Plajlarımız temiz olmalı. Edremit'teki biyolojik arıtmanın çalışmadığını duyuyoruz. Bu deniz hepimizin. Edremit'teki arıtmanın çalışmaması Körfez'i kirletiyor. Bunun için önlem alınmalı" dedi.
 
Edremit'teki arıtmanın çalıştırılamadığı için üzgün olduklarını belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "Biz arıtmamızı en iyi şekilde çalıştırıyoruz. Her ay İller Bankası tarafından yapılan gizli denetimlerde de arıtmanın sağlıklı çalıştığı tespit edildiği için harcadığımız elektrik parasının yarısını geri alıyoruz. Arıtmanın aylık 40-45 bin YTL elektrik gideri oluyor. Edremit Belediyeler Birliği arıtmasını çalıştıramıyor. Bu bizi de olumsuz etkiliyor. Biz arıtmamızı sağlıklı bir şekilde çalıştırdığımız için de mavi bayrak sahibiyiz. Bu çevre, bu denizler hepimizin. Elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmemek için arıtmaya 2 jeneratör satın aldık" diye konuştu.
 
Burhaniye'deki biyolojik arıtma tesisinin çok sağlıklı çalıştığını belirten biyolojik arıtma tesisi sorumlusu Çevre Mühendisi Sinan Gözen, "Arıtmaya siyah giren su berrak bir şekilde çıkıyor. Arıtmayı sağlıklı bir şekilde çalıştırmak için canla başla çalışıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?