22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye 2008'de fakülteye kavuşacak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde açılması planlanan Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin 2008 yılında eğitime başlayacağı bildirildi. 

Örentepe mevkiinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptırdığı tesislerde eğitime başlayacak olan fakülte için Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan karar çıktığını belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, fakültenin 2008 yılında eğitime başlanacağı müjdesini verdi. Fakülte için Maliye Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı'ndan karar çıktığını belirten İsmail Özgün, "Burhaniyeliler önümüzdeki yıl fakülteye kavuşacak. Bunun için çalışıyoruz. Şu anda fakülte konusu bakanlar kurulunun gündeminde. Bakanlar kurulundan karar çıkacak. Konuyu yakından takip ediyoruz. Bakanlar kurulu kararının ardından da mevcut tesislerde tadilata başlanacak. Önümüzdeki eğitim yılında fakülte açılmış olacak" dedi. 

Ören tepede 17 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığınca Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü olarak yapımına başlanan tesisler, Maliye Bakanlığınca özelleştirme kapsamında 4 defa satışa çıkarılmasına rağmen satılamadı. Bunun üzerine tesisler 2 yıl önce Fakülte açılmak üzere Balıkesir Üniversitesi'ne devredildi. 7 katlı süper tesislerde yapılacak tadilattan sonra açılacak fakültede bin dolayında öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?