19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye kabuk değiştiriyor

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Belediye Başkanı Fikret Akova, kısa sürede çok yol aldıklarını belirterek, ilçenin kabuk değiştirdiğini açıkladı.

Şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar yapılan çalışmaları basın mensuplarına gezdirerek anlatan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede ağaçlandırma ile yeşil seferberlikten, yol yapımına, tarihi değerlerin yeniden kazandırılmasından spora birçok hizmet alanına kadar hummalı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yılmaz Akpınar Bulvarı’nda ve şehrin değişik bölgelerinde su drenajları, yürüyüş yolları, 1200 çam ile 750 zeytin ağacı, 1020 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde Kuva-i Milliye yolu ve ağaçlandırılması, şehrin girişi olan 6 metre genişliğindeki yolun 12 metre genişletilerek 50 bin metre küp dolgu yapılması gibi birçok iyileştirme çalışmasına kısa sürede imza attıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, 8 dönüm alan üzerine kurulu olan ve 5 dönüm araç depolama sahası olan şehirlerarası terminalinin yetersiz olduğunu, maddi imkansızlıklar nedeniyle yenisinin yapılamadığını ama fonksiyonel olan olarak geliştirildiğini söyledi.

Şehrin merkezinde hazineye ait 13. yüzyıldan kalma Türk hamamın da tahsisinin belediyeye yapılarak projesinin çizilerek Türk kültürüne geri kazandırılacağının belirten Akova, belediyeye ait olan ekmek fırınının piyasadan 100 bin lira daha ucuz ekmek ürettiğini, gramajının daha fazla olduğunu, dar gelirli ailelere ufak da olsa bu şekilde katkı sağladıklarını ve belediyede oluşturulan beyaz masa ile vatandaşın bekletilmediğini ifade etti.

Belediyenin çocukları unutmadığını yeşil alan yanında çocuk bahçelerine de önem verdiği belirten Akova, 4 mahalleye de çocuk bahçesi yaptıklarını, annelerinin de ayakta kalmamaları için banklar yerleştirdiklerini kaydetti.

Geçmiş dönemden kaynaklanan SSK gibi borçlar nedeniyle hizmette biraz zorlandıklarını belirten Akova, buna rağmen yılmadan halka hizmet için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 15:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?