18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye kare kare fotoğraflandı

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde belediye ve kaymakamlığın başlattığı tanıtım çalışmaları kapsamında ilçenin tarihi ve turistlik yerlerinde fotoğraf çekimine başlandı.

İlçeye gelen 25 fotoğraf sanatçısı, tarihi ve doğal güzellikleri fotoğrafladı. Burhaniye’de başlatılan tanıtım faaliyetleri doğrultusunda turizm fuarlarına katılan belediye, ilçedeki festival sayısını da ikiye çıkardı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Balıkesir Üniversitesi Fotoğraf Kulübü ve Körfez Amatör Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyesi 25 fotoğraf sanatçısının Burhaniye’de iki günlük çalışma yaptığını belirtti. Akova, "Çekilen fotoğrafların Burhaniye Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali’nde sergileyeceğiz. Ayrıca multivizyon gösterisi hazırlıyoruz. İlçemizin tanıtımına katkıda bulunacak fotoğrafları çeken konuklara teşekkür ediyorum" dedi.

İçlerinde Balıkesir Vali Yardımcısı Halil Yavuz Kaya’nın da bulunduğu 25 fotoğraf sanatçısı, 2 gün süreyle 7 ekip halinde ilçe merkezi ve tüm köylerini gezerek çalışma yaptı.

Körfez Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Burhaniyeli Haşmet Demirbil, "Tüm arkadaşlarla birlikte güzel bir çalışma yaptık. Burhaniye’ye gelerek çalışmalara katılan Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Avukat Altuğ Oymak ve Balıkesir Üniversitesi Fotoğraf Kulübü Başkanı Doç. Dr. Ömer Gemici ile ekiplerine teşekkür ediyoruz. Burhaniye’de ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. Çalışmalar sırasında 75 adet film kullandık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 02:12:40
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?