17
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye Kaymakamı parke döşedi

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, Dutluca Köyü’nde kendisinin girişimleriyle başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Tütüncü, ustalarla birlikte yola parke taşı döşedi.

Kaymakam Tütüncü, yaptığı köy ziyaretleri sırasında belirlediği sorunları çözmek için yoğun çalışma başlattı. İlçeye 9 kilometre uzaklıkta, Edremit Körfezi’ni kuşbakışı gören Dutluca Köyü’nü turizme kazandırmak için başlatılan çalışmalarda büyük mesafe kaydedilirken; Kaymakam Tütüncü, devam eden yol yapım çalışmalarını incelemek üzere köye geldi.

Çalışmalar konusunda takdirini ifade eden Tütüncü, köy muhtarı İsmail Durmaz’ı da başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Ustalarla birlikte parke taşı da döşeyen Kaymakam Tütüncü, "Dutluca Köyümüz hem manzarasıyla hem de kaya sunaklarıyla turizm köyü olmaya aday bir yer. Özel İdare ve Çevre fonundan temin ettiğimiz 32 milyar lirayla sağladığımız malzemenin işçiliği de köylüler üstlendi. Kısa zamanda büyük iş yapıldı. Çalışmalar bir iki hafta içinde bitecek. Dutluca’daki çalışmaların tamamlanmasından sonra Kuyumcu ve Yunuslar köylerinde meydan düzenleme ve yol yapım çalışması başlatacağız. Her yıl 5 köylümüzde bu çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Dutluca Köyü’nde yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından ışıklandırma ve çocuklar için oyun alanları yapılacağını belirten Kaymakam Tütüncü, "Deliklitaş kaya sunağının bulunduğu alana bir kır kahvehanesi yapacağız. Köye gelen konuklar Edremit Körfezi’nde güneşin batışını izlerken burada kahvelerini içecekler" dedi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 16:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?