17
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye Ören'in güzelliği Alman Televizyonu'nda

Alman ZDF televizyonu, ipek gibi kumsalları ve tarihi meşe ağaçlarıyla ünlü olan Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nin Ören bölgesinde çekim yaptı.
Ören’deki Altın Kamp Tesisleri’ni eko-turizm alanında örnek tesis seçen televizyon kanalının, bu eşsiz güzellikleri 25 Temmuz’da yayınlayacağı bildirildi. Ören’in değişik kesimlerinde çekimler yapan ZDF ekibi, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile de röportajlar yaptı. Altın Kamp’ta yapılan programa, belediye meclis üyeleri Okan Büyükgüçlü ve Kasım Vidinli ile 19. dönem milletvekili Avukat Melih Pabuccuoğlu da katıldı.
Başkan Akova, televizyoncuların yöre turizmi ile ilgili sorularını cevaplandırırken, Pabuccuoğlu da Zeytincilik Kanunu ve yörede siyanürle altın aranmasının sakıncaları konusunu ele aldı.
Ören’in ülkemizde eko-turizmi en iyi şekilde temsil edebilecek yapıda olduğunu belirten Akova, "Alman ZDF televizyonu, eko- turizmde Ören’i, eko-tarımda da Manisa’nın Salihli İlçesi’ni örnek seçmiş. Eko-turizm alanında Ören’in seçilmesi bizim için memnuniyet verici" dedi.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 02:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?