18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye Vali Öğütçen’i ağırladı

BURHANİYE, ESKİ VALİ ÖĞÜTÇEN’İ AĞIRLADI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, İzmir’in eski Valilerinden Hüseyin Öğütçen’i ağırladı. 1954-1960 yılları arısında ilçede kaymakamlık yapmış olan Öğütçen ve yanındaki ekibi belediye kapısında karşılayan Belediye Başkanı Fikret Akova, bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

Belediye Başkanı Fikret Akova’nın davetlisi olarak bir grup öğretim üyesi ve eşleri ile birlikte ilçeye gelen 87 yaşındaki eski İzmir Valisi Hüseyin Öğütçen ve arkadaşlarını belediye meclis salonunda ağırlayan başkan Akova, ilçenin tanıtım CD’sini izletti. Burhaniye de önemli anılarının olduğunu belirten Öğütçen, “Yolda gelirken hep burada geçen güzel günlerimi düşündüm. Ramazan’da köylülerle birlikte yol yaparken orucumuzu birlikte açtık. Burhaniye deyince benim aklıma önemli anılar geliyor. Burhaniye’de 1954 yılında kahvehanelerde bayanlar garsonluk yapıyordu. Caminin duvarında Atatürk heykeli vardı. Böyle bir şey başka bir yerde yok. Başkan Akova bizi davet etti. Kendisine teşekkür ediyorum. İlçede güzel hizmetler yapıyor. Kendisini alkışlıyorum. Burada hayatta kalan dostlarımı da ziyaret edeceğim” dedi.

Öğütçen ve ve ekibin konuk etmekten mutlu olduğunu belirten başkan Akova, “İlçe halkı olarak sayın Öğütçen’i hiç unutmuyoruz. Ören mahallesindeki bir bulvara onun adı verildi. Öğütçen ve ekibine ilçemizin değişik yerlerini de gezdireceğiz” dedi. Belediye meclis sonundaki ağırlamaya Kaymakam Ali Uslanmaz ve Balıkesir Tarım İl Müdürü Rüknettin Ceyhun da katıldı.

BURHANİYE, ESKİ VALİ ÖĞÜTÇEN’İ AĞIRLADI
BURHANİYE, ESKİ VALİ ÖĞÜTÇEN’İ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 15:50:01
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 16:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?