30
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de dolu yağışı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sağanak yağmurla birlikte yağan dolu, ekili alanlara zarar verdi. 

Kızıklı ve Börezli ovalarını dolu vurdu. Bölgede ekili olan domates, biber, patlıcan, kabak, fasulye ve domatesin yanı sıra, buğdaylar büyük zarar gördü. Sağanak yağışla birlikte etkili olan dolu seralardaki mahsulü de telef etti. 30 dekar sebze ekimi yaptığını belirten Kızıklı köyünden İdris Akdemir, "Mahsulün tamamı gitti. Tam hasat yapacağımız sırada afet yaşadık. Sigortamız da yok. Devletin yardımını bekliyoruz" dedi. 

25 dekarlık buğdayının doludan etkilendiğini belirten Ahmet Altıparmak ise "Dolu, buğday başaklarını yere indirdi. Zararımız büyük. Özellikle sebze tarlalarında yüzde yüze yakın zarar var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burhaniyeli IP: 79.214.112.xxx Tarih : 14.06.2008 21:56:39

Gecmis olsun,acik tarlada olana zayat verdi anladim,ama bu serayi nasil deldi,Daha dayanikli sera kaplamalariyla bu sektörde kendini yenileyen cifci,hormon düsmani müsterinin tercihi olacagindan kesinlikle emin olsunlar,acikta artik hastalik marazdan bisey etismiyor,eski bereketi bol ve saglikli ürünü seralarda almaktan baska alternatif kalmayacaginin bilincide olanlar,önümüzdeki yillarda eminim daha dayanikli seralarla,üretime gececek,fakat biliyorsunuz,bir seyi bizde yapmak icin mutlaka birisi yapip örnek olmadikca arkasi gelmez,biri önden gider cümbür cemat herkez arkasindan gider,bakalim citdi bir yatirimla ovalarda ilk citdi seraciligi kim baslatacak,bereketli olsun dileklerimizle