22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de fakülte imecesi

Burhaniye ilçesinde açılması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için imce başlatıldı. Yüksek Okul açılacak binanın eksikliklerinin giderilmesi için dernek kurulması planlanırken, belediye de bahçe tanzimine başladı. 

İlçenin Ören Tepe mevkiinde 17 yıl önce yapımına başlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü binalarında açılacak olan 4 yıllık yüksek okul için imece başlatıldı. Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu açılacak binanın eksikliklerini gidermek için dernek çalışması başlatılırken, belediye de bahçe düzenlemesini başlattı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ile Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova arasında imzalanan protokol gereği belediye binanın çevresinde hafriyata başladı. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nun 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlaması için imece başlattıklarını söyledi. 

Binanın çevre düzenlemesi için yoğun bir çalışma içine girildiğini belirten Akova, "İlçemizde açılacak Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için yoğun bir çalışma içine girdik. Binanın eksikliklerinin giderilmesi için 1 milyon 250 bin YTL ödenek çıktı. Ancak bu yetmiyor. Kuracağımız dernekle yardım toplayacağız. Belediye olarak binanın çevre düzenlemesini üstlendik. Bunun için de hafriyat çalışmalarına başladık. Yaklaşık bin 200 dolayında öğrencinin eğitim göreceğini umduğumuz bu okulu hizmete sokmak için çalışıyoruz. 4 yıllık bir yüksekokulun ilçemize büyük katkısı olacağını umuyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 19:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?