22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de hizmet bayramı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı köylerde başlatılan hizmetler devam ederken, Bahadınlı, Karadere ve Korucaoluk köylerinde tamamlanan yatırımlar için törenler düzenlendi. 

Burhaniye'de köy meydanları ile sokaklarına taş döşenen, yolları asfaltlanan ve köprü yapılan Bahadınlı ve Karadere köyleri ile su şebekesi tamamlanan ve köy konağı inşaatı devam eden Korocaoluk köylerindeki törenlerde adeta bayram havası yaşandı. Bahadınlı Köyü'nün girişinde davul, klarnet eşliğinde bayraklarla karşılanan Vali Selahattin Hatipoğlu ve beraberindekiler, parke taşı döşenen yollar ile meydanın açılışını gerçekleştirdi. Burada, ilköğretim okulundaki bilgisayar sınıfını da açan Vali Hatipoğlu, okula 2 sınıf yaptırma sözü verdi. Bahadınlı Köy Meydanı'nda yapılan törenler sırasında konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün çalışmalarını övdü. 

Şehirde ne varsa köyde de olacağını belirten Vali Hatipoğlu, "Bahadınlı Köyü şehir gibi olmuş. Çalışkan kaymakamımız ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Balıkesir'de gerçekten çok güzel işler oluyor. kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelimiz ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Milletvekili İsmail Özgün de yaptığı konuşmada, "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başlattığı KÖYDES Projesi sayesinde köylerimizde çok güzel işler oluyor. KÖYDES'le köylerimiz kalkınıyor. Önümüzdeki yıllarda daha çok hizmetler gelecek. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. 

Bahadınlı Köyü'nde 7 bin metre kare taş döşendiğini belirten Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü ise, "Bahadınlı Köyü'nde eski köprü genişletildi. Ayrıca inşaatı devam eden trolbent sayesinde bin 500 dekar alan sulama olanağına kavuşacak. Köy okulu 2 yıl önce onarılarak 8 yıllık eğitime açıldı. Şimdi ise bilgisayar sınıfına kavuştu. Köyümüze ve köylülerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

ELEKTRİKLER KESİLİNCE MEGOFONLA KONUŞTU 

Karadere'deki törende, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün konuşmasının ardından elektrikler kesilince, Milletvekili İsmail Özgün ve Vali Selahattin Hatipoğlu köylülerin temin ettiği megafonla konuşmak zorunda kaldı. Burada güçlükle sesini duyuran Vali Selahattin Hatipoğlu, 1915 yılında ilçeye gelen düşmanın Karadere Köyü'ne giremediğini belirterek, "Düşmanı köyünüze sokmayan sizler en iyi şeylere layıksınız. Muhtarınız da çok çalışkan. Köyünüz çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. 

Milletvekili İsmail Özgün ise yaptığı konuşmada, yaylalara elektrik getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Kaymakam Tütüncü, Karadere Köyü'ne 10 bin metre kareden fazla taş döşendiğini belirterek, 2 bin 200 kanalizasyon yaptıklarını bildirdi. Karadereli gençlerin köy meydanındaki oyunları büyük ilgi gördü. 

Ardından Korucaoluk Köyü'ne geçen heyet, burada da su şebekesini hizmete soktu ve inşaatı devam eden köy konağını gezdi. Konuklara her 3 köyde de çeşitli ikramlarda bulunuldu. Burhaniye köylerinde yapılan törenlere Vali Selahattin Hatipoğlu ve milletvekili İsmail Özgün'ün yanı sıra, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, Belediye Başkanı Fikret Aktova, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Ağır Ceza Başkanı Erdoğan Tost, Emniyet Müdürü Metin Sevil, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Cebe, İl Özel İdare Sekreteri Metin Özgür, daire amirleri, oda ve dernek başkanları ile köylüler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 12:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk Çağlar IP: 88.236.73.xxx Tarih : 6.10.2007 21:07:10

Bahadınlı köyu ve köyün insanları bu güzellikleri hakediyorlar.devlet büyüklerimizden ALLAH razı olsun.