16
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de jeotermal hamlesi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediyenin başlattığı jeotermal hamlesi devam ederken, sondaj çalışmaları için yer belirleme çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede termal turizm başlatmak istediklerini söyledi. 

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, jeotermal için sondaj çalışmalarına başlanacağını belirterek, "Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Yer belirleme çalışmaları için 48 bin YTL ödendi" dedi. 

İlçede termal turizm başlatmak istediklerini bildiren başkan Akova, "Jeotermal enerji için başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz. İlçemizde jeotermal enerji aranması için MTA ile işbirliği yapıyoruz. Sondaj yapılacak alanların belirlenmesi için MTA teknik ekipleri ilçeye gelecek. Bunun için gerekli olan 48 bin YTL tutarındaki ilk ödemeyi yaptık. İlçemizde termal turizmi geliştirmek istiyoruz. Ayrıca konukların ısıtılması ve seracılıkta ta jeotermal enerjiden yararlanmak istiyoruz. İlçemizi modern bin kent yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 12:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?