15
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de muhtar seçimleri yapıldı

Balıkesir'in Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde yeni oluşturulan mahalleler için muhtarlık seçimi yapıldı. 150 Evler Mahallesi muhtarlığına Yener Koşvar, Sahil Kent Mahallesi muhtarlığına Safiye Ayla Erdil, Burhaniye'nin Hürriyet Mahallesi muhtarlığına ise İrfan Baltacı seçildi. 

Yeni teşkil edilen iki ilçenin 3 mahallesinde yapılan seçimlere beklenenin üzerinde seçmen katıldı. 150 Evler Mahallesi için Yener Koşvar muhtar seçildi. Koşvar, "Seçime katılan bütün aday arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Demokratik bir seçim oldu. Demokrasi kazandı. Bütün arkadaşlarımız gönüllü olarak hizmet vermek için bu yarışa katıldı. Hepsine teşekkür ederim." dedi. 

Çekişmeli geçen seçimde Koşvar'ın en yakın rakibi Yakup Arık oldu.
Sahil Kent Mahallesi'nde ise seçim heyecanı muhtarlık görevini alan Safiye Ayla Erdil ile Çoşkun Açıkalın arasında geçti. Ayvalık' ta birbirine yakın sonuçların gözlendiği seçimlerin yanında Burhaniye ilçesinde gerçekleşen Hürriyet Mahallesi seçimlerinde ise İrfan Baltacı görevi aldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda iki sandıkta oy kullanan mahalle sakinleri 104 oyla İrfan Baltacı ve ekibini iki yıllığına göreve getirdi. İrfan Baltacı 104 oy, Hüsnü Karadağ 39 oy alırken Hüseyin Canpolat ise 50 oy aldı. 


Muhtarlık seçimini kazanan İrfan Baltacı, "Bu bir yarıştı yarışta ipi göğüsleyen ben ve ekip arkadaşlarım oldular. Bundan sonra seçimi unutup mahallemiz için neler yapacağız neler yapabiliriz düşüneceğiz. Ben seçime katılan arkadaşlarıma ve bizleri bu göreve layık gören mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Ayvalık'ta 3127 seçmenin bulunduğu 150 Evler Mahallesi'nde 10 sandıkta, 327 seçmenin bulunduğu Sahil Kent' te 2 sandıkta vatandaşlar oylarını kullandılar. Resmi sonuçların İlçe Seçim Kurulları tarafından açıklanması bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 18:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?