28
Mayıs
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'de tapu heyecanı

Balıkesir'in Burhaniye Belediye başkanı Fikret Akova, 40 yıldır verilmeyen tapuları verebilmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi Badem alanı mevkiinde yaklaşık 40 yıl önce el senetleri ile arsa alan birçok vatandaş hak sahibi oldukları yerlerin tapularını 12 Ocak 2009 Pazartesi günü törenle alacak. "Kafa parsel"e göre yapılarak el senetleri ile arsa alan vatandaşlar, 20 yıldır bir türlü alamadıkları tapularını Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova sayesinde alacak. Vatandaşların hak sahibi oldukları yerlerin Belediye Fen İşleri'nin yaptığı parselasyon çalışmaları neticesinde tapuları tescil ettirilerek hazırlandı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, "Göreve geldiğimizde bir taraftan vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Mahkeme Mahallesi'nde bulunan bir ada üzerinde kafa parsele göre satılmış yerlerin tapularını verdik. Pazartesi günü ise yaklaşık 40 yıl önce kafa parsel yapılarak el senetleri ile aldıkları arsalarının tapularını alamayan vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz. Badem alanı mevkiinde yapacağımız güzel bir törenle tapularını kendilerine vereceğiz. Badem alanı mevkiinde arsa sahibi olup ta tapularını alamayan vatandaşlarımıza sanıyorum 2009 yılının en güzel armağanını vermiş olacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?