19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'nin zeytinyağına ABD'den ödül

Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ndeki bir zeytinyağı işletmesinin ürünleri, Amerika’da katıldığı yarışmada 3 ödül birden aldı.
Burhaniye’nin Tayıeli Köyü’nde 5 yıl önce Prof. Dr. Yahya Laleli tarafından kurulan fabrikada özel yöntemlerle üretilen yağlar, Amerika’da düzenlenen 5. Dünya Zeytinyağları Yarışması’nda Türk zeytinyağının gururu oldu. Yarışmaya dünyanın her yerinden büyük üreticilerin katıldığını belirten Tayıeli Zeytinyağı Fabrikası Teknik Müdürü Arzu Çetintaş, "Erken hasat sızma zeytinyağımız gümüş, selection ürünümüz bronz madalyaya layık görüldü. Aromalı yağlar kategorisinde de firmamız bergamut ve kırmızı biber aromalı yağlar ile katıldığı yarışmada gümüş madalyayla ödüllendirildi. Ödül alan yağlar, 10-26 Eylül tarihlerinde Amerika’da düzenlenecek L.A Country Fair 2004 de sergilenecek" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda Güney Avusturalya’ da ve İtalya’da düzenlenen yarışmalarda da çeşitli ödüller aldıklarını belirten Çetintaş, "Bölgenin en kaliteli zeytinyağlarını üretmek için çalışıyoruz. Toprağın analizinden zeytinin toplanması, sıkılması ve şişelenmesine kadar tüm aşamalarda gereken titizliği gösteriyoruz. Körfez yağının ve dolayısıyla Türk zeytinyağının tanıtımı için elbirliğiyle çalışılmalı. Kaliteli zeytinyağı üretmek için elbirliğiyle çalışmalıyız" diye konuştu.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 21:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?