22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Burhaniye'yi fuar heyecanı sardı

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde, fuar hazırlıkları için sivil toplum örgütleri arasında görev bölümü yapıldı. Toplantıda, 23-27 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan 9. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılma hazırlıkları gözden geçirildi.

Urut Otel’de yapılan toplantıya Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü’nün yanı sıra Belediye Başkanı Fikret Akova, il genel meclisi üyeleri, AK Parti ve CHP ilçe başkanları ile sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 23-27 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan 9. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılma hazırlıkları gözden geçirildi. Fuar hazırlıkları için sivil toplum örgütleri arasında görev bölümü yapıldı.

Kaymakam Tütüncü, fuarda, Burhaniye’nin turizmi, tabii ve kültürel zenginlikleri ile zeytini ve yağının tanıtılacağını söyledi. Burhaniye’nin ilk defa ilçe olarak bir turizm fuarına katılacağını hatırlatan Tütüncü, "Fuarda ilçemizin en iyi bir şekilde temsil edilmesi için el birliği ile çalışıyoruz. Bunun için tüm sivil toplum örgütleri arasında iş bölümü yaptık. İlçenin tanıtımı için 24 sayfalık 20 bin adet tanıtım kitapçığı hazırlıyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası 50 bin adet tek sayfalık tanıtım broşürü bastıracak. Ticaret Odası, fuarda konuklara verilmek üzere 5 bin adet küçük şişeler içinde zeytinyağı hazırlıyor. Ziraat Odası da yine fuarda ikram edilmek üzere 1 ton zeytin hazırlıyor. Fuara halk oyunları ekiplerimiz de gidecek. Fuarda 35 metre karelik stant kiraladık. İlçemizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. İleride Romanya Bükreş ve Makedonya’daki turizm fuarlarına da katılmayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 03:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?