27
Mayıs
2024
Pazertesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Çatıda çıkan yangın panik yarattı

Balıkesir’in Burhaniye Kapalı Spor Salonu karşısında bulunan M.Arslan Apartmanı’nda çıkan yangında bina büyük ölçüde zarar gördü. Yangında her hangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, bina büyük çapta hasar meydana geldi.

Bir anda binadan alevler yükseldiğini gören vatandaşlar büyük panik ve korku yaşadı. Kapalı Salon karşısındaki ‘Bugi’ mağazanın üst katında başlayan yangında binanın çatısı tamamen yandı. Saat 10.00 sıralarında başlayan yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınırken, yangına Burhaniye, Edremit, Zeytinli, Orman İdaresi ararözü, Kadıköy, Karaağaç Ayvalık ve Havran itfaiyeleri müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, yangının çatı arasında izolasyon çalışmaları yapan işçiler tarafından çıktığı söylendi.

Çatı arasında pürmüz ile ısıtılarak zemine yapıştırılan maddenin alev alması ile başladığı sanılan yangına işçiler panikleyerek müdahale edemedi. Önce tavan tahtaları tutuşmasıyla birlikte başlayan yangın büyüyünce itfaiye ekipleri çağırıldı. Burhaniye belediyesinin yetersiz kalması ile yangın tüm çatıyı kaplayarak tamamen yanmasına neden oldu. Yüksek sıcaklık nedeniyle binanın asansörünün de koptuğu yangında can kaybı ve yaralanma olmaması en büyük şans oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:22:47
Güncelleme :14 Ağustos 2009 Cuma 17:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?