25
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Çöplükte fıstık çamı yeşerecek

ÇÖPLÜK’TE FISTIK ÇAMI YEŞERECEK

Balıkesir’in Burhaniye belediye çöplüğünde çam ağaçları ekilecek. Kuyucak ve Çallı köylerinden sonra Şarköy için de fıstıkçamı ormanı projesi için son noktaya gelindi.

Bir açılış için il genel meclisi üyeleri İsa Bolel, Melih Ersezen ve Hasan Küçükdereli ile birlikte Şarköy’e giden Kaymakam Ali Uslanmaz, köy muhtarı Rıfat Ergün’ün çöplük yerine fıstıkçamı dikilmesi kararlaştırıldı.

İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Şarköy’de sondaj kuyusunun açılışı için giden Kaymakam Ali Uslanmaz, köy meydanında muhtar Rıfat Ergün ve köylülerle sohbet etti. Kaymakam Ali Uslanmaz, il genel meclisi üyeleri İsa Bolel, Melih Ersezen ve Hasan Küçükdereli’nin de hazır bulduğunu sohbet sırasında muhtar Rıfat Ergün çöplüğün yerine fıstıkçamı dikilmesi istedi. Çöplüğün çok geniş bir alanın üstünün kapatıldığını belirten muhtar Rıfat Ergün, ”Çöplük alanına fıstıkçamı dikmek istiyoruz . Burada 500-600 dekarlık bir saha var. Bu konuda yardımınızı bekliyoruz” dedi. Kuyucak ve Çallı köylerinde fıstıkçamı dikmek için projeler hazırladıklarını belirten kaymakam Ali Uslanmaz, ”Çok iyi olur. Sizin burası için de proje hazırlayalım. Köylerde oluşturulacak fıstıkçamı ormanları köylülere büyük gelir olacaktır. Yapılan çalışmalarla bazı köylerimiz şehirlerden daha temiz hale geldi. Şehirde ne varsa köyde de onun olmasını istiyoruz. Bunun için köylerimizde gelir getirici yatırımları önem vermemiz gerekiyor.” dedi.

ÇÖPLÜK’TE FISTIK ÇAMI YEŞERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 14:56:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 17:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?