18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Derneklere beyanname uyarısı

BURHANİYE'DE DERNEKLERE BEYANNAME UYARISI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Derneklerin Nisan ayı sonuna kadar beyanname vermeleri istendi. Zamanında beyanname vermeyen dernek başkanlarının 572 lira idari para cezası ödemek zorunda kalacaklarını belirten dernekler sorumlusu Harun Birtane, beyannamelerin ay sonuna kadar verilmesini istedi.

Burhaniye Kaymakamlığı Dernekler Masası sorumlusu Harun Birtane, dernek başkanlarının cezalı duruma düşmemesi için uyardı.

Birtane, “Dernekler yılsonu itibarı ile faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdür. Kanunun 32/1 fıkrası gereği, beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yönetim kurulu başkanı 572 TL idare para cezası ile cezalandırılır. Dernek başkanlarının cezalı duruma düşmemeleri için, dernekler yönetmeliği’nde belirtilen esas ve usullere göre düzenledikleri 2009 yılına ait beyannamelerini nisan ayı sonuna kadar ilçelerde kaymakamlıklara, il merkezinde valiliğe vermeleri zorunludur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:42:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?