27
Mayıs
2024
Pazertesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Deve güreşlerine yağmur engeli

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde başlayan "5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" kapsamında her yıl düzenlenen geleneksel deve güreşleri yağmur nedeniyle iptal edildi.

5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin son programı olan ve Hacıahmet Mahallesi Ethem Tolun Zeytinyağı Fabrikası'nda gerçekleşmesi beklenen geleneksel deve güreşleri, yağışlı hava nedeniyle iptal edildi.

Ege ve Marmara bölgelerinden gelen 120 civarında deve ve binlerce güreş sever vatandaş, güreşlerin iptal edildiğini öğrenince üzülerek ilçeden ayrıldı.

Her yıl geleneksel olarak, güreşlerden bir gün önce Ören Fiyord Otel'de düzenlenen "Deveciler Dayanışma Gecesi"nde deve sahipleri gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Belediye Başkanı Fikret Akova, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve siyasi parti başkanları ile yüzlerce deve sahibinin katıldığı eğlence programında sahne alan yerel sanatçı Dilek, tüm misafirleri coşturdu. Gecede satılan deve güreşi hatırası boyun fosular ilgi görürken, gerçekleşen ödülle çekilişte çeşitli armağanlar dağıtıldı.

Çekiliş öncesinde satılan ve üzerlerinde çekiliş numaraları bulunan çakmaklardan belediye başkanları, güreş ağaları ve deve sahipleri çok sayıda aldı ve yüzlerce lira organizasyona destek sağlandı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren davullu zurnalı eğlence sonrası, gönüllerince eğlenerek sabahki güreşler için moral depoladıklarını söyleyen deve sahipleri yetkililere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 19:57:54
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 20:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?