17
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Develer kıran kırana dövüştü

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde, 1. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen deve güreşinde, develer kıran kırana mücadele etti. Güreş sırasında zaman zaman seyircilerin arasına kaçan develer, vatandaşların ezilme tehlikesi geçirmesine sebep oldu.

Hacı Ahmet Mahallesi Ethem Tolon Zeytinyağı Fabrikası’nda düzenlenen deve güreşlerine Ege, Marmara, Akdeniz Bölgesi ile Burhaniye’den yaklaşık 45 çiftten 90 deve katıldı.

Güreşler sırasında kontrolden çıkan develerin zaman zaman telden çiti yıkarak seyircilerin bulunduğu yerlere doğru kaçması görevlileri zor durumda bırakırken, seyirciler ise ezilme tehlikesi atlattılar.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, dede sporunu yaşatmaya çalıştıklarını, güreşlere ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Burhaniye Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Sait Ersen ise, AB uyum yasaları çerçevesinde hayvanları korumak amacıyla kanlı yaşanan dövüşlerin yasak olduğunu, deve güreşlerinin ise ve kanlı spor olmadığından dolayı serbest olduğunu söyledi. Ersen, develerin kış boyunca çeşitli il ve ilçelerde 3 ay süresince dövüştürüldüğünü, daha sonra besiye çekildiğini sözlerine ekledi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?