16
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Diplomalı çaycı kooperatif kuracak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Börezli Köyü'nde kahvehane işleten yüksek okul mezunu Aydın Baydar, köyde kalkınma kooperatifi kurmak için çalışma başlattı. 


Konya Taşkent Meslek Yüksek Okulu Arıcılık Bölümü mezunu olan ve iş bulamadığı için köyde kahvehane işleten Aydın Baydar, köyünde kooperatif kurmak için çalışma başlattı. Köydeki çiftçi ve hayvancıları bir araya getirmek için çalışma başlatan Baydar, köyde köy kalkınma kooperatifi kurmak istediğini söyledi. Börezli Köyü'nün varlık içinde yokluk çeken bir köy olduğunu belirten Aydın Baydar, köyün bilinçli hayvancılık ve çiftçilikle kalkınabileceğine inandığını söyledi. 


Kooperatif kurmak için kolları sıvadığını belirten Baydar, "Havran'na bağlı Büyükdere beldesinde kurulan arıcılık kooperatifi başarılı çalışmalar yapıyor. Biz de köyümüzde kooperatif kurmalıyız. Kuracağımız köy kalkınma kooperatifi çiftçi ve hayvancıları bir araya getirecek. Bunun için tüzüğümüz hazır. Komşularımızı ikna etmeye çalışıyorum. Köyümüz zengin ve sulanabilir topraklara sahip. Ancak ürünü pazarlamak için bir teşebbüs yok. Kuracağımız kooperatif bütün bunların çözümünde yararlı olacaktır. Onun için tüm komşuların bize destek vermesini istiyorum. Köylümüzü kooperatif kurtaracaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 18:30:38
Güncelleme :5 Mart 2007 Pazartesi 18:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ BOZKURT IP: 81.214.112.xxx Tarih : 2.12.2007 14:05:31

sevgili arkadaşım aydın baydar ünv.teyi beraber okuduk taşkentte makina bölümündeydim ben şu an yurt dışında çalışıyorum allah işinde gücünde yardımcın olsun selam ve dua ile allaha emanet ol