15
Haziran
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Dünya yufka şampiyonundan kadınlara ders

Guiness Rekorlar Kitabı'nda, dünya yufka şampiyonu olan yufkacı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde, tatilcilere yufka açma dersi verdi.
Dünyanın en büyük yufkasını açarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren restoran işletmecisi Ahmet Güzel (55), hayatını sürdürdüğü Altınoluk'ta düzenlediği kurslarla da kadınlara ve erkeklere yufka açmasını öğretiyor. Kursta tatilciler, hem eğlendiler hem de yufka yapmanın püf noktalarını öğrendiler. Sahilde bulunan diğer vatandaşların şaşkın bakışları arasında yufka açmasını öğrenen tatilcilerin, yaptıkları işten oldukça zevk aldıkları gözlendi. Tatilcilerin bazıları yufka açmada başarılı olurken bazıları ise, açmakta oldukça zorlandı. Çok küçük yaşlarda bir yufkacı yanında çırak olarak başladığı mesleğini başarılı şekilde sürdürerek Guniess Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Güzel, kendine rakip yetiştirmeyi hedefliyor. Güzel, önceki yıl 1.75-1.73 boyunda açtığı yufka ile dünya şampiyonu olduğunu kaydederek, "Benden önceki şampiyon 1.45-1.50 ebadında yufka açmış. Şu an rekor bende. Bu yıl da yaptığım çalışmalar ile kendi rekorumu kırarak 1.90-1.97 ebadında yufka açtım. Bu iş benim için bir tutku haline geldi. Diğer sporlarda olduğu gibi bunda da antrenman gerekiyor. Sürekli çalışıyorum" dedi.
Bayanlar kadar erkeklerin de yufka açmaya ilgi gösterdiğini dile getiren Güzel, kurs sonunda düzenledikleri yarışmada renkli görüntüler yaşandığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 21:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?