27
Mayıs
2024
Pazertesi
BURHANİYE - BALIKESİR

En güzel yardım şekli

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde belediye tabipliğince başlatılan ilaç toplama kampanyası devam ederken, toplanan ilaçların fakirlerin tedavisinde kullanıldığı bildirildi. Geçtiğimiz yıl için de 6 bin kişinin ücretsiz muayene edildiğini belirten Belediye Tabibi Dr. Cengiz Kaypak, muayene edilen hastalarının çoğunluğunun sosyal güvencesi olmayan fakir hastalar olduğunu söyledi. 

İlçenin 11 mahallesinde bin 500 kişinin diyabet taramasından geçirildiğini belirten Belediye Tabibi Cengiz Kaypak, Belediye Sağlık İstasyonu'na gelen hastaların ücretsiz muayene edildiklerini söyledi. İlçe merkezinde ilaç toplama kampanyası başlattıklarını belirten Dr. Cengiz Kaypak, "Evlerde kullanılmamış çok kıymetli ilaçlar var. Vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları ilaçları bize getiriyor. Toplanan ilaçların kullanabilecek durumda olanlarını dolabımızda saklıyoruz.

 Sosyal güvencesi olmayan fakir hastaların tedavisinde bu ilaçları kullanıyoruz. Kullanılmayan ilaçlar evlerde ziyan olmasın. Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları ilaçları bize getirmelerini istiyoruz. Bu ilaçlar fakir hastalara şifa oluyor. Geçtiğimiz yıl içinde 6 bin hastayı muayene ettik. Ayrıca mahalle sağlık evlerinde de yaklaşık 30 bin kişiye enjeksiyon, pansuman ve tansiyon ölçme hizmeti verildi. Mahallelerde başlattığımız diyabet taramasında ise bin 500 insana yararlı olduk" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 21:48:57
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 10:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYLİN HERGİN IP: 195.46.132.xxx Tarih : 11.05.2006 15:42:51
KULLANILMAYAN İLAÇLARI KİME VE NASIL GÖNDEREBİLİRİZ?