22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Esnafın meseleleri tartışıldı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde esnafın meseleleri masaya yatırıldı. 

Belediye Meclis Salonu'nda tüm oda başkanları ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda ilçedeki esnafın sıkıntıları ele alındı. 
Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede çekim merkezleri oluşturulmasının gereğini dile getirdi. İlçe esnafının para kazanması için Yunanlı turistleri ilçe pazarına getirdiklerini belirten Akova, belediyenin pazar yerlerini kontrol altında tuttuğunu söyledi. İlçede pazarcılar odası kurulmasını da isteyen başkan Akova, "İlçemizde pazarcılar odası kurulması halinde pazar yerinin sevk ve idaresini bu odaya vermeye hazırız. Pazar yerinin denetimi için komisyon oluşturduk. İlçemizde işyeri sıkıntısı bulunmaktadır. İşyeri açmak isteyen esnafa gereken kolaylığı gösteriyoruz. Zemin katları dükkan haline getirmek isteyen hiçbir kişiye olumsuz cevap vermedik. İlçemizde yeni çarşılar oluşturmalıyız. Çekim merkezleri oluşturmalı. Bunun için de yeni çarşılar yapma gayreti içindeyiz. Eski itfaiye garajının yerini çarşı haline getireceğiz. Bunun için 200 bin YTL paraya ihtiyacımız var. İlçe halkı olarak ufkumuz geniş olmalı. Körfezi ilçemize nasıl çekeriz. Bunun yollarını araştırmalıyız." dedi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Bayram da yaptığı konuşmada ilçedeki ruhsatsız işyerleri ile mücadele edilmesini istedi. Ticaret Odası Başkanı Rıza Pabuccuoğlu ise, esnafın tüm yurtta sıkıntı içinde olduğunu iddia etti. Ziraat Odası Başkanı Ali Duman ise, köylünün getirdiği bir çuval fasulyenin satışına zabıtanın engel olmamasını istedi. Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Baki Demirtaş da, esnafın taksitlerini ödeyemez durumu düştüğünü söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?