22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Evi yanan hasta kadın yardım bekliyor

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Ünal ailesini önce hastalık, ardından da yangın vurdu. 

Geriş Mahallesi 2. İnönü Caddesi 24 numarada yaşayan Ünal ailesinin gülmeyen yüzü yangında birlikte iyice gülmez oldu. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nın arifesinde çıkan yangında başlarını soktukları tek katlı evlerini de kaybeden Ünal ailesi perişan oldu. 10 yıl önce evlendiklerinde oldukça sağlıklı olan Nurcan Ünal, kızı Esra (9) doğduktan 6 ay sonra sinir rahatsızlığına yakalandı. Eli, kolu ve başı sürekli titreyen Nurcan, bebeğini Balıkesir'deki kayınvalidesi Raziye Ünal'a bıraktı. Eşini tedavi ettirmek için birkaç defa doktora gittiklerini belirten Erdoğan Ünal, parasızlık yüzünden tedavinin yarım kaldığını söyledi. 

Evlerinin yanmasıyla birlikte perişanlığın arttığını belirten Erdoğan Ünal, "Bayram arifesinde gece elektrik kontağından çıkan yangın yüzünden başımızı soktuğumuz evimizi de kaybettik. Allah'tan kendimize bir şey olmadı. Evimizin kenarında beslediğimiz 4 baş kurbanlık kuzunun da yandığı yangından bir çay bardağı bile kurtaramadık. Kış ortasında evsiz kaldık. Eşimin rahatsızlığı yüzünden bakıma muhtaç bir kişi haline geldi. Kızımıza bakamadığı için Esra'yı annemin yanına verdik. Şu anda ilköğretim okulu üçüncü sınıfa giden kızımızı çok özlüyoruz. Ama başka çaremiz yok. Ben Ören'de bir sitede ayda 140 YTL ücret karşılığında bekçilik yapıyorum. Sigortam ödeniyor diye buna katlanıyorum. Eşimi tedavi ettirebilirim umudu ile yaşıyorum. Zaman zaman işe gidince evde yalnız kalmasın diye eşimi Hisarköyde babasının evine gönderiyordum. Şimdi evimiz yandığı için kendim evin az hasarlı bir odasında kalıyorum. Eşim babasının yanında, kızımız ise Balıkesir'de annemin yanında. Kısacası aile olarak üçe bölündük. Yardım bekliyoruz" dedi. 

Kızını çok özlediğini belirten 30 yaşındaki Nurcan Ünal, "Kendim yıllardır rahatsızım. Evimiz de yanınca iyice perişan olduk. Sağlığıma kavuşarak eşim ve kızımla birlikte yaşamak istiyorum. Ne olur bize yardım eli uzatılsın" diye feryat etti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 19:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?