22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Genç imamın büyük başarısı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Yeni Cami'nin imamı İsmail Çoban, caminin boya, badana ve çevre düzenlemesini yaparken, mahalleye bir de kütüphane kazandırdı. 

Koca Cami Mahallesi'ndeki Yeni Cami'nin 6 yıllık imamı İsmail Çoban yaptığı çalışma ile caminin çehresini değiştirdi. Caminin tüm boyasını yenileyen imam, mahalleye bir de kütüphane kazandırdı. Caminin avlusunu değişik ağaçlarla süsleyen imamın diktiği zeytinler de meyve vermeye başladı. Çalışmalarında Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Taşkın Bayrak'ın büyük desteğini gördüğünü belirten 35 yaşındaki imam İsmail Çoban, "Cemaatimizin de katkıları ile camimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Caminin tüm iç ve dış boyalarını yeniledik. Cami avlusuna değişik ağaç türleri diktik. Diktiğimiz zeytin ağaçları meyve vermeye başladı. Caminin avlusuna mermer döşedik. Bahçe duvarlarını düzenledik. Caminin girişine yaptırdığımız kitaplık için de vatandaşların katkıları oldu. Kitaplığımızda değişik dini kitaplarla, ilmihal, tefsir, İslam tarihi ve ansiklopediler yer alıyor. Çalışmalarda dernek başkanımız Taşkın Bayrak ile Ali Özçelik adlı vatandaşımızın büyük katkıları oldu. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. 

Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 18:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman turkgeldi IP: 84.56.149.xxx Tarih : 4.05.2008 12:33:31

ben almanyadan yaziyorum soylediginiz seyler bir turk insani olarak gurur verici sizden bir ricam olacak eger mumkunse bana musa ozdemirin telefon numarasini veya muhtarin telini verirseniz memnun olurum cami imami kendisi ben onun asker arkadasi olarak gorusmek isterim saygilarimla OSMAN TURKGELDI