16
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Hayırseverlerden diyaliz merkezi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan diyaliz merkezi hizmete girdi.

Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde yapımına başlanan modern diyaliz merkezi hizmete girdi. Daha önce hastanenin bir bölümünde hizmet veren diyaliz merkezi hastane bitişiğinde tamamlanan yeni binasına taşındı. Merkezde 18 makinenin yer aldığı modern salonun yanı sıra doktor ve hemşire odaları, hastalar için dinlenme salonları, tedavi odaları yer alıyor. Üç katlı olan merkezin ikinci katında poliklinikler yer alırken, üçüncü katında da yemekhane bulunuyor. Dr. Berna Köse Çelik ve Dr. Nedim Taşbağ'ın sorumluluğunu üstlendikleri diyaliz merkezinde Saadet Aktaş, Selda Malkoç, Niger Merduman ve Hilal Kurt da hemşire olarak görev yapıyor.

Diyaliz merkezinde 18 makinenin hizmet verdiğini belirten Dr. Berna Köse Çelik, "Merkezimizden şu anda 30 hasta yararlanıyor. Ancak bu merkezde 80 hastaya hizmet verebileceğiz. Bunun için bu yaz turistlerden de hasta kabul edebiliriz" dedi.

Diyaliz merkezinin tamamen hayırseverlerin katkıları ile yapıldığını belirten Hastane müdürü Sabri Yaşar, "Diyaliz merkezindeki tüm odalara hayırseverlerin adlarını verdik. Geçtiğimiz yıllarda hastanenin ek binalarının yapımında katkısı olan hayırseverlerin adlarını da hasta odalarına vermiştik. Hastanede ve diyaliz merkezinde hayırseverlerin adlarını yaşatıyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 13:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?