18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

İmamlar yeşile sahip çıkıyor

İMAMLAR YEŞİLE SAHİP ÇIKIYOR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Yeni Camii bahçesi imamlar tarafından ağaçlandırıldı. Çalışmaları ile takdir toplayan caminin eski imamı Mehmet Ali Dede ve yeni imam İsmail Çoban vatandaşları yeşile sahip çıkmaya çağırdı.

İlçede 14 yıl önce hizmete giren Yeni cami imamların gayreti ile yeşilliğe büründü. Camide 5 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan 54 yaşındaki Mehmet Ali Dede’nin diktiği çınarların gölgesinde insanlar otururken, 8 yıl önce göreve başlayan imam İsmail Çoban’da bahçeye süs bitkileri ve zeytin ağaçları dikti. Cemaatin de yardımı ile bahçedeki ağaçların sayısını artırdıklarını belirten imam İsmail Çoban, “Bahçedeki ağaçlar büyüdükçe güzellik artıyor. Herkes elinden geldiğince yeşile katkıda bulunmalı. Ramazan nedeniyle camimizi baştan aşağı pırıl pırıl temizledik. Camimizdeki klimalar yetersiz kaldığı için çok sıcak havalarda sıkıntı çekiliyor. Hayırseverlerin yardımı ile bu sıkıntımızı da gidermek istiyoruz” dedi.

Caminin açılışından itibaren 5 yıl görev yaptığını belirten emekli imam Mehmet Ali Dede, “Benim zamanımda dikilen çınarlar büyüdü. Çınarların gölgesinde oturulabiliyor. İsmail Çoban arkadaşımızda bahçedeki ağaç sayısını artırdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Herkesin çevresini ağaçlandırmasını istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 11:09:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?