22
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

İmeceyle cezaevi

Burhaniye'de, sivil toplum kuruluşları cezaevi için seferber oldu. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü’nün başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında, cezaevi yapılacak arazinin satın alınması için 33 milyar lira toplandı.

Ticaret odasında yapılan toplantıya ilçedeki tüm sivil temsilcileriyle avukatlar katıldı. Kaymakam Tütüncü, cezaevi yapılacak 75 dekarlık arazinin satın alınması için 40 milyar liraya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Yeri satın alıp Adalet Bakanlığı’na tahsis edeceğiz. Satın alınacak yerler için köylülerle görüşüldü" dedi.

Yapılacak cezaevinin T tipi olacağını belirten Başsavcı Saadettin Arslan da, "Cezaevi yapılacak alan Adalet Bakanlığınca uygun görüldü. Cezaevi inşaatı 2005 programına alındı. Arazinin bakanlığa devri tamamlandığında inşaata başlanacak" diye konuştu.

Burhaniye halkının ilçedeki pek çok devlet binasının yapımına destek verdiğini hatırlatan Belediye başkanı Fikret Akova da, Çallı Köyü’nün cezaevi için en uygun yer olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum örgütleri ve bazı hayırsever vatandaşlar 33 milyar lira bağışlama taahhüdünde bulundu. Önümüzdeki hafta içinde toplanacak paralarla cezaevi arazisinin satın alınması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:22:08
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?