19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Kadavra olacak

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yaşayan Kemalettin Can, doktorlara karşı duyduğu minnet borcunu ödemek için öldükten sonra cesedinin kadavra olarak kullanılmasını istedi.
 
3 çocuk sahibi olan 69 yaşındaki Kemalettin Can, "Ben Bursa'nın kazalarındanım. Henüz 14 yaşında iken sulu zatürree oldum. Bursa'ya gittim. Ziya Tanan isimli bir doktor vardı. Eğer öldüyse Allah rahmet eylesin. Beni 15 gün hastaneye yatırdı. Ondan sonra benden su aldılar. İyileştim, hiçbir şeyim kalmadı. Doktorlara ilk sevgim böyle başladı. Ardından ise 2 yıl önce Gazi Hastanesi'nde kalp ameliyatı oldum. Şimdi çok iyiyim. Doktorlara olan minnet borcumu nasıl öderim diye düşünmeye başladım. Ve öldükten sonra cesedimin kadavra olarak kullanılmasına karar verdim. Ege ya da Dokuz Eylül Üniversitesi olabilir. Fark etmez. Yeter ki yeni yetişen doktorlarımız benim kadavramdan faydalanarak, daha fazla bilgi sahibi olsunlar. Başarılara imza atmaya devam etsinler. İskeletimi de lüzum ederse temizleyip üniversitede kullanabilirler. Bunun için hiçbir talebim yok. Benimle irtibata geçerlerse işlemleri yapabiliriz. Böylelikle ben de doktorlara olan minnet borcumu ödemenin huzuru içerisinde olurum" dedi.
 
3 oğluna da bu durumu anlattığını ifade eden Can, "Benim aldığım karara saygı duydular. Onlar da bu konuda resmi bir işlem için şahit olarak imza atmaya hazırlar. Teklif gelmesini bekliyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 16:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?