24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Kan bağışı seferberliği

BURHANİYE’DE KAN SEFERBERLİĞİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki boş işyerinde düzenlenen kampanyada 108 ünite kan alan ekibin başkanı Dr. İsmail Süleymanoğlu, kan veren vatandaşların sıhhatli olacaklarını söyledi. Kampanyanın çok ilgi gördüğünü belirten Dr. İsmail Süleymanoğlu, kan vermenin insana sağlık kazandırdığını söyledi. Burhaniye’de eski yıllarda düzenlenen kampanyalardan da iyi sonuçlar alındığını belirten Dr. Süleymanoğlu, “Kan bağışı kalp krizi riskini yüzde 90 azaltmaktadır. Ayrıca kan bağışı yapan vatandaşlar AİDS, Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz gibi hastalıklar konusunda taramadan geçmiş oluyorlar. Bağış yapan vatandaşlarda baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi şikayetler de azalmaktadır. Tüm bağışçılara teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçede bağış konusunda gerekli duyuruların yapıldığını belirten Kızılay şube başkanı Ömer Çelebi de, “Kampanyamıza katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki kan bağışçısı sayısının her geçen gün artacağını umuyorum” dedi.

BURHANİYE’DE KAN SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 13:59:01
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?