24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Karadenizliler iftarda buluştu

BURHANİYE’DE KARADENİZLİLERİN İFTAR YEMEĞİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce verilen iftar yemeğinde coşku yaşandı. Karadenizlilerin yanı sıra, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova’nın da katıldığı iftar yemeği dernek lokalinde yapılırken dernek ikinci başkanı Cemil Bahadır, katılımcılara teşekkür etti.

Burhaniye’de yaz aylarında Kaz Dağları’nda düzenlenen şenlikte bir araya gelen Karadenizliler bu defa iftar yemeğinde buluştu. Dernek lokalinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, Topçu Albay Hakkı Güray Demiröz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ve Müftü Ali Efe ile birlikte ilçede oturan Karadenizliler katıldı.

Müftü Ali Efe’nin iftar sonrası yaptığı bolluk ve bereket duasına elbirliğiyle amin denirken, mercimek çorbası, güveç, pilav, tulumba tatlısı ve kavun karpuz ikramının yapıldığı iftar yemeğinde büyük coşku yaşandı. Bir konuşma yapan dernek ikinci başkanı Cemil Bahadır, konuklara teşekkür etti. Karadenizlilerin geleneklerine bağlı olduklarını belirten Cemil Bahadır, “Karadenizli bir su gibidir. Gittiği yere hayat verir. Karadenizli, memleketinden ekmek parası için çıkar. Ancak memleketini unutmaz. Karadeniz bir sevdadır. Yaz aylarında düzenlediğimiz şenlikte çok sayıda vatandaşı bir araya getirdik. Şimdi de iftarda buluştuk. İftar yemeğinin hazırlanmasında emeği geçen Salih Bayram arkadaşımıza ve bize büyük destek olan ağabeylerimize ve kardeşlerimizle bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

BURHANİYE’DE KARADENİZLİLERİN İFTAR YEMEĞİ
BURHANİYE’DE KARADENİZLİLERİN İFTAR YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 11:14:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?