18
Haziran
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Kaymakama çiçekli teşekkür

ÖĞRENCİLERDEN KAYMAKAMA ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, eğitim öğretim sezonunda öğretmen evinde kalan 17 kız öğrenci, Kaymakam Ali Uslanmaz’ı ziyaret etti.

Öğretmen Evi Müdürü Salih Özdal, öncülüğünde Kaymakamlık makamına gelen öğrenciler kendilerine barınma olanağı sağlayan Kaymakam Uslanmaz’a çiçek vererek teşekkür ederken Pınar Bozkurt adlı öğrencinin yazdığı kompozisyonu okuması sırasında duygusal anlar yaşandı. Makamda kabul ettiği öğrencilere ikramlarda bulunan Kaymakam Ali Uslanmaz, genç kızların ders durumlarını sordu. Hepsinin sınıflarını geçtiğini ve taktir alanların olduğunu duyan Kaymakam, memnun oldu. İlçenin Subeylidere köyünde oturduğunu bildiren Pınar Bozkurt, hayat hikayesini anlatan kompozisyonu okuması Kaymakam Ali Uslanmaz’ı duygulandırdı.

Ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını bildiren Pınar Bozkurt, girdiği sınav sonucu İzmir’in Menemen Endüstri Meslek Lisesi karma pansiyonunu kazandığını belirterek, “Ailemi ancak bayramlarda ve uzun süreli tatillerde görebiliyordum. Orada hasret ve üzüntü ile dolu bir yılı bitirdim. Şu anda Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde okuyorum. Kaymakamımız sayesinde öğretmen evinde barınma olanağı bulduk. Her ne kadar hepimizin hikayesi birbirinden farklı olsa da amacımız bilgide ve başarıda en yükseğe ulaşmaktır.

Gideceğimiz yolda da kendi ahlakımızdan ve değerlerimizden asla ödün vermeyeceğiz. Bu amaç doğrultusunda benim ve arkadaşlarımın en iyisini yaptığını biliyor ve yapacağımıza da dair söz veriyoruz. Hiçbir zaman sayın kaymakamımızı unutmayacağız. Kendisini şükranla hatırlayacağız” dedi. Dutluca köyünde oturan Tuğba Mutlay adlı öğrencide, “Bizler burada sizin sayenizde huzurlu ve güvendeydik. Ders çalışma ortamımız oldu. Bizlere bu olanağı sunduğunuz için ailem, kendim ve arkadaşlarım adına sizlere minnettarız. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Öğretmen evinde kalan 17 kız öğrencinin tüm masrafları kaymakamlık tarafından karşılandı. Öğrencilerin kaymakam ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban da hazır bulundu.

ÖĞRENCİLERDEN KAYMAKAMA ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 15:31:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 18:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?