16
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Kazdağı talanına ortak tepki

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kazdağları'nda altın aranmasına karşı tepkiler her geçen gün artarken, oluşturulan İda Madra Yerel Yönetimler Çevre Platformu toplantı yapma kararı aldı.

Burhaniye ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova, 7 Kasım Çarşamba günü yapılacak toplantıya 60 belediye başkanının katılmasının beklendiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Fikret Akova, "Çanakkale'in Bayramiç ilçesi ile İzmir'in Bergama ilçesi arasında kalan bölgede yer alan tüm belediye başkanlarını toplantıya çağırdık. Kazdağlarında altın aranmasına karşı güç birliği oluşturacağız. Yapılacak toplantıya uzmanlar da katılacak. Toplantıda yapılacak mücadele yöntemleri belirlenerek konu masaya yatırılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 16:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sarköylü zeytinciler IP: 88.243.246.xxx Tarih : 5.11.2007 12:07:06

sayın fikret akova kazdağları için sarf ettiniz çabayı burhaniyede cumhuriyet mahallesi şarköy köyü arasındaki zeytinliklerin olduğu yere organize sanayi için kestirmek istediğiniz binlerce dönümlük zeytinlikleride korumak için çaba sarf etseniz nekadar güzel olurdu. ama siz binlerce ağacı kestirip sanayi yapacaksınız size hiç yakışmıyor AKOVA çek elini zeytinliklerden..............