24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Kent konseyinin başarısı

BURHANİYE’DE KENT KONSEYİ’NİN BAŞARISI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye meclis üyesi Necmi Şengider başkanlığındaki Kent Konseyi ilçedeki çevre sorunlarına el atarken, konseyin raporunu değerlendiren belediye meclisi de baz istasyonlarının yerleşim yerleri dışına çıkarılmasına karar verdi. Üyücek deresindeki kirliliğe de el attıklarını belirten Kent konseyi başkanı Necmi Şengider, mahalle muhtarları ve duyarlı vatandaşlardan baz istasyonlarının yerlerini bildirmelerini istedi.

İlçede, Necmi Şengider başkanlığındaki Kent Konseyi başarılı çalışmaları ile göz doldurdu. İskele, Öğretmenler ve Ören mahallelerindeki çevreci vatandaşların baz istasyonları ile ilgili şikayetlerini değerlendiren Kent konseyinin belediye meclisine sunduğu rapor ses getirdi. Belediye meclisi, ilçedeki yerleşim yerlerinin yakınında yeni baz istasyonu kurulmasını yasaklarken kurulmuş olanların da yerleşim alanı dışına taşınmasına karar verdi.

Çevre konularına çok duyarlı olduklarını belirten Kent Konseyi başkanı Necmi Şengider, “İlk olarak Üyücek deresindeki kirliliği gündeme getirdik. Bunun için hazırladığımız raporu belediye meclisine sunduk. Meclis bunun için bir ara karar alarak kirliliğin araştırılmasına karar verdi. Şimdi ise ilçedeki baz istasyonları için hazırladığımız raporu belediye meclisine sunduk. Belediye meclisi son toplantısında baz istasyonlarının yerleşim yerleri dışına taşınması kararı verdi. Mahalle muhtarları ve duyarlı vatandaşlardan mahallelerindeki baz istasyonlarının yerlerini bildirmelerini bekliyoruz. Çevre kirliliğine karşı savaş açtık. Genel sekreterimiz Uğur Baykent ve sekreter yardımcısı arkadaşımız Ali Poyraz’la birlikte çevreyi kirletenlerin takipçiyiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da büyük desteğini görüyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:20:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 13:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?