28
Mayıs
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Körfez'in kalbi Burhaniye'de atıyor

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde 17. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali törenlerle başladı. Otogar önünden İzmir Karşıyaka belediye bandosu eşliğinde başlayan festival yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam ederken, meydandaki folklor gösterileri izleyenleri coşturdu. 

Otogarda İzmir Karşıyaka belediye bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşünde büyük coşku yaşandı. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü, Belediye Başkanı Fikret Akova, 12 CHP'li Milletvekili ile daire amirleri ve kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı tören sırasında folklor gösterileri izleyenleri coşturdu. Belediye Başkanı Fikret Akova, festivale katılanlara teşekkür ederek, "Bu yıl 17. festival coşkusunu yaşıyoruz. Festivaller ilçe tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bunun için ilçede festival sayısını ikiye çıkardık. Festivalin içinde 34 adet etkinliğe yer verdik. Festivali Kaymakamlık ve tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte yapıyoruz. Festival sadece belediyenin bir etkinliği değil tüm ilçenin etkinliğidir. Festivali her yıl bir sanatçımızın adına düzenlemeyi gelenek haline getirdik. Bu festivalimizi de rahmetli Ruhi Su adına yapıyoruz. Her günününüz festival coşkusu içinde geçmesini diliyorum" dedi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler de yaptığı konuşmada, festivale katılan milletvekillerine teşekkür etti. Deveciler, ilçenin turizmden daha çok pay alması için çalıştıklarını belirterek, festivalin yapılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmaların ardından Karadenizliler Derneği folklor ekibi ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyenleri coşturdu. Açılış törenin ardından İskele ve Ören'deki sergiler açıldı. 

Akşam da İskele yat limanın da TRT'de İzzet Altınmeşe'nin sunduğu Diyardan Diyara adlı canlı müzik programı coşkuyla izlendi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 03:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?