18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Köy kahvelerinde oyun yasak

Burhaniye'de, köy kahvehanelerinde her türlü kağıt ve taş oyunları yasaklandı. Köy Muhtarı Zafer Arıcı, oyun oynanmayan kahvehanelerde sohbet edildiğini ve gazete okunduğunu söyledi.

İlçeye 9 kilometre uzaklıkta 250 haneli ve 860 nüfuslu Bahadınlı’da birlik ve beraberlik olduğunu belirten Arıcı, kahvehanelerde kağıt ve taş oyunlarını insanları kumara alıştırdığı için yasakladıklarını söyledi.

Köyde önceki senelerde de oyun yasağı bulunduğunu belirten Arıcı, "Başta çayına ve kahvesine oynanan oyunlar daha sonra kumara dönüşüyor. Kahvehanelerde oyun oynayan pek çok genç işe gitmek istemiyordu. Ayrıca oyun oynayan insanlar ne sohbet edebiliyor ne de gazete okuyabiliyordu. Şimdi köydeki 3 kahvehane günlük değişik gazeteler getiriyor. İnsanlar birbirleriyle sohbet ediyor ve gazete okuyor" dedi. Muhtar Arıcı, yasak karanının ihtiyar heyetince alındığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 15:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner ekşi IP: 195.142.54.xxx Tarih : 28.05.2005 22:49:48
muhtarım eskiden kağıt oynanmıyordu ama herkes oynamak için burhaniyeye gidiyor.peki köyde oynamayı yasakladın ama sadece ıkey oynamak için burhaniyeye gidenleri yada işten çıkıpta gece yarısına kadar evine gitmeyim burhaniyede oyun oynamak için kalıp sonrada gece yarısı dönenleri nasıl engelleyeceksin sormak isterim.dominodamı yasak ???