24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Köyler beyaza bürünüyor

BURHANİYEDE KÖYLER BEYAZA BOYANIYOR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ‘Her Köye Bir İşsiz’ projesi ile köylere birer temizlik işçisi görevlendiren Kaymakamlık, şimdi de tüm yapılara badana yaptırmaya başladı. Hazırlanan projelerle 60 kişi 6 aylık iş sahibi olurken, tertemiz olan köyler bahara kadar tamamen beyaza bürünecek.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Kuyucak köyünde badana yapan işçileri denetleyen Kaymakam Ali Uslanmaz, köylerin görüntü kirliliğinden kurtarılacağını söyledi.

Aynı köyde 600 dekarlık alana fıstıkçamı dikimi için hazırlık yaptıran kaymakam Uslanmaz, “Bazı köylerimiz ilçe merkezinden daha temiz hale geldi. Bahara kadar tüm köylerimizdeki badana işleri tamamlanmış olacak. Köylerimizdeki görüntü kirliliği önlenecek. Kuyucak köyümüzde 600 dekarlık alana da fıstıkçamı dikiyoruz. 10 yıl sonra köyümüze büyük gelir olmaya başlayacak. Böylelikle köyden şehre olan göçü önlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Köy muhtarı Servet Aydoğdu’da, köye hizmet getiren kaymakama teşekkür etti. Muhtar Aydoğdu, “Yapılan badana ile köyümüz görünür hale geldi. Dikilecek fıstıkçamları da köyümüze büyük gelir olacak” dedi. Badana yapımında çalışan işçilerde hem köylerini güzelleştirmenin hem de iş bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

BURHANİYEDE KÖYLER BEYAZA BOYANIYOR
BURHANİYEDE KÖYLER BEYAZA BOYANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 14:59:01
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?