18
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Köylüler turizm için birleşti

Burhaniye İlçesi’ne bağlı Dutluca Köyü’nde turizmin gelişmesi için köylüler imece usulü ile yatırım yaparak yaz sezonuna hazırlanıyor.

İlçeye 9 kilometre mesafedeki 452 nüfuslu Dutluca’nın çehresi 2 ay içinde değişti. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü’nün önderliğinde imece ile köy meydanı ve yollar parke taşı ile döşenirken, Deliklitaş sunağının çevresi de düzenlenip kır kahvesi yapıldı. Kaymakamlığın Mahalli İdareler Hizmet Birliği kanalıyla satın aldığı 4 bin metrekare parke taşını imece ile döşediklerini belirten köy muhtarı İsmail Durmaz (43), Dutluca’nın turizm köyü olacağını söyledi.

Köylülerin çalışmalara gönüllü olarak katıldıklarını kaydeden Durmaz, "Köyümüz, Edremit Körfezi’ne kuşbakışı bakıyor. Kaymakamımızın desteğiyle 2 ay önce başlattığımız seferberlik sayesinde köyün çehresi değişti. Köy meydanı ve sokaklara sunağa kadar 4 bin metrekare parke taşı döşedik. Deliklitaş çevresine kır kahvesi yaptık. Tuvalet inşa ettik. Şimdi sıra Deliklitaş çevresini ağaçlandırmaya geldi. Ayrıca köy meydanı ve parke taşı döşediğimiz sokakları aydınlatıyoruz. Köyümüzde Deliklitaş sunağının yanı sıra Merdivenkaya sunağı da bulunuyor. Şehirde ne varsa bizim köyümüzde de olacak. Köyde pek çok meseleyi bugüne kadar hep imece yoluyla hallettik" dedi.

Burhaniye
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 17:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?