24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

'Lokma'ya hücum!

BURHANİYE’DE MAHALLELİNİN LOKMA HAYRI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hürriyet mahallesinde düzenlenen lokma hayrı büyük ilgi gördü. Mahalleli bayanların hazırladıkları leğenler dolusu lokma, peynir ve pekmezler konuklara ikram edilirken, mahalle camiinde okunan mevlidin ardından müftü Ali Efe yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hürriyet mahallesindeki Postacı caminin bahçesinde muhtar İrfan Baltacı ile Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Kılcı’nın ev sahipliğini üstlendiği lokma hayrında büyük coşku yaşandı. Mahalle kadınları lokma hazırlamak için seferber olurken müftü Ali Efe camide okunan mevlidin ardından cemaate seslendi. Müslüman’ın ölünceye kadar ibadetlere devam etmesi gerektiğinin altını çizen müftü Ali Efe, yapılan hayırların ve kılınan nafile namazların eşler tarafından bile bilinmemesi gerektiğini söyledi.

Her türlü ibadetin Allah için yapılacağını belirten müftü Efe, “Her türlü iş de olduğu gibi de ibadette de niyet önemli. Riya gizli şirktir. İbadetlerde devamlılık esastır. Her geceyi Kadir ve her geleni de Hızır bilmek gerekir. Bir hadiste Yarım Hurma Bile Olsan Kendinizi Ateşten Koruyun deniliyor. İbadetleri hafife almayın. İbadetlerimizi samimiyetle yapalım. Allah’ın verdiği her nimet için şükrümüzü ihmal etmeyelim. Kişi sevdiği ile beraberdir. İyi insanların arasında bulunun. Bizi Allah’ın rızasına götürecek arkadaşlar edinilmeli. Bir insanı hayra teşvik etmek hayır işlemek gibidir. Şerre teşvik eden de şer işlemiş olur. İyilikte ve hayırda yardımlaşalım. Mümin müminin aynasıdır. Allah dualarımızı kabul etsin” dedi.

Kılınan namazın ardından müftü Ali Efe’nin cami kapısında yaptığı birlik, beraberlik ve bolluk duasına hep birlikte amin diyen cemaate lokma, pekmez ve peynir ikramı yapıldı. Lokmaların yenmesinin ardından da sofra duası yapıldı. Hayra katılanlara teker teker teşekkür eden mahalle muhtarı İrfan Baltacı, “İlk defa düzenlediğimiz lokma hayrı büyük ilgi gördü. Hayrımıza katılanlara teşekkür ediyorum. Hayrımızı çok sayıda vatandaşın katkısı oldu. Lokma hamurunun hazırlanmasında destek olan Buğra Unlu Mamuller Firması ile peynirimizi temin eden Sarıbaş Süt Ürünleri firmalarına teşekkür ediyorum. Lokmaların hazırlanmasında imece yapan mahalleli bayanlarımıza da teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Hürriyet mahallesindeki lokma hayrına belediye başkan vekili Rasim Bayraktar, müftü Ali Efe ve belediye meclis üyesi Nurettin Gedik ile toplum destekli polislik hizmetleri görevlilerinden İbrahim Yener ve Yunus Kocaman ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

BURHANİYE’DE MAHALLELİNİN LOKMA HAYRI
BURHANİYE’DE MAHALLELİNİN LOKMA HAYRI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 12:26:00
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 12:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?