26
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Muhtarlarla buluştu

Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı olan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, birliğin borçlarının olmaması halinde ilaçlamanın alacakları kendi uçakları ile yapabileceklerini açıkladı.

Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda birlik encümen üyesi olan Emin Ersoy, İlçe Tarım Müdürü Özlem Taşkın, Birlik Müdürü Naci Öztürk, tarafından Havran Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Havran Kaymakamı Fatih Genel ve muhtarlar katıldı.
Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı ve Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, “Vali bey'in isteği üzerine bu göreve getirildim. Yaklaşık 10 gündür körfezimizin tüm ilçelerini ve köylerini geziyorum.

Benim 10 gün içinde yaptığım çalışmayı birlik maalesef 10 yılda yapmamış. İlçe Tarım müdürlüklerinden aldığım rakamsal bilgi Körfez’de bu yıl ilaçlanma yapılmazsa bu yıl zeytincinin zararı 25 trilyon'dur. Birliğin kasasında 10 bin TL. var. Borcu ise 560 bin TL. Taksitlendirme çalışması başlattık. İşimiz zor ama imkansız değil, borç tutarlarımızla rahat birliğimize uçak bile alabilirdik” dedi.

Havran Ak Parti İl genel meclisi ve birlik üyesi, Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy’da “Çiftçimiz ve üreticimizin birlik olarak yanındayız. Çiftçimiz daha iyi ürün elde etmesi için bu yıl muhakkak ilaçlama yaptırmalı. Muhtarlarımıza ilaçlama ücretlerinin toplama yetkisi de verildi. 1 Haziran'a kadar ilaçlama bedellerini yatıranlardan gecikme zammı da alınmayacak” şeklinde konuştu.
Toplantı sonrası Havran Kaymakamı Fatih Genel ve Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Burhaniye Kaymakamı ve Birlik Başkanı Ali Uslanmaz, zor durumun atlatılması için yapılabilecek çalışmaları konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?