30
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Müzik ve halk oyunları şöleni

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk ve Türk Sanat Müziği korolarının ortaklaşa düzenlediği müzik ve halk oyunları şöleni ilgi gördü.

Hüseyin Akaya'nın şefliğinde yurdun değişik yörelerinden türküler seslendirilirken, şef Mustafa Seven'in önderliğinde de çeşitli şarkılar okundu. Bu arada Belediye Gençlik Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterileri ise büyük alkış aldı.

Sunuculuğunu Mahinur Sönmez'in yaptığı konser sırasında koronun yanı sıra, solo türkü ve şarkılar da seslendirilirken, izleyicileri salon almadı. Belediye Başkanı Fikret Akova ve İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil'in de izleyiciler arasında bulunduğu şöleni yaklaşık 500 Burhaniyeli izledi. Konserin sonunda Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan, koro şefleri Hüseyin Akkaya ve Mustafa Seven ile Gençlik Merkezi Müdürü Ayfer Arıcan'a birer buket çiçek veren başkan Akova teşekkür etti.

Akova, "Bu gün Burhaniyelilere salon yetmemiştir. Sizlere bin kişilik bir salon sözü veriyorum. Bu da benim seçim vaadim olsun. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 23:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?