28
Mayıs
2024
Salı
BURHANİYE - BALIKESİR

Nüfus arttırma seferberliği başlatıldı

Balıkesir'in Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede nüfusu artırmak için seferberlik başlattı. Ramazanda başlattığı kahve toplantılarını sürdüren Başkan Akova, nüfusu artırmak için vatandaşlardan yardım istedi.

Ramazan ayıNIN başlamasıyla birlikte teravih namazı sonrası kahvehane toplantılarına başlayan Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçe nüfusunu artırmak için seferberlik başlattıklarını söyledi. Bahçelievler Mahallesi'nde yaptığı toplantıda mahallenin meselelerini dinleyen Başkan Akova, vatandaşlardan ilçe nüfusunu artırmak için başlattıkları çalışmalara destek olmalarını istedi. Akova, ilçenin kış nüfusunun 31 bin 200 olarak görüldüğünü, İller Bankası'ndan kış nüfusuna göre pay aldıklarını belirterek, "Kış nüfusumuz 31 bin 200 olarak görünüyor. İller Bankası'ndan da bu nüfusa göre pay alıyoruz. Oysa biz yaz aylarında 150 bin nüfusa hizmet vermek zorunda kalıyoruz.
Bahçelievler'de Orjan, İmko ve Denetko sitelerinde binlerce konut var. Nüfus sayımında yazlıkçılardan yardım istiyoruz. Sayımda bizim ilçemizde sayılsınlar. İlçe nüfusunu en az 50 bine yükseltmemiz lazım. Bunun için mahalle halkına büyük görev düşüyor. Bu yazlık sitelerde kalan dostlarınızı nüfus sayımında davet ediniz. İlçe nüfusunu artırmak için seferberlik başlattık. Bunun için belediye olarak 20 kişilik de bir ekip oluşturduk. Nüfusumuzu artırmak için el birliği ile çalışacağız. Aksi halde hizmet vermekte zorlanıyoruz. Bizim vatandaşımız da hizmetin en iyisine layıktır. Hizmetlerimizi bu bilinçle yürütmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz de 6 milyon YTL olan belediye bütçesini 12 milyon YTL'ye çıkardık. Ancak bu yetersiz. Bunu daha da yükseltmemiz lazım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 18:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?